Sijaintisi: Käsityömatkailu » Kudontaretriitti

”Muistojen räsymatto” -kudontaretriitti

Ihana käsityön teemaloma ~ majoitus 5 yötä ~ tule yksin tai kaksin!

Tähtituote tunnus

Kudontaretriitti on yhdistelmä rauhallista luonnonläheistä lomaelämää ja kangaspuilla kutomista. Siinä nautitaan käsillä tekemisen ja luonnon tarjoamasta hyvinvoinnista - ja irtaudutaan arkisista asioista. Olemalla itsekseen ilman tiivistä päiväohjelmaa ja sosiaalista suorittamista jokainen voi rauhoittua ja keskittyä hitaaseen työskentelyyn. Saimaan saaristoluonnon maalaisidyllissä rentoutuu ja virkistyy jo pelkästä olemisesta ja hiljaisuudesta.

Tämä loma sopii sinulle, joka haluat vetäytyä virkistymään puhtaaseen turvalliseen ympäristöön. Rentoudut järviluonnossa aktiivisesti liikkumalla tai ihan vaan maisemia ihailemalla. Nautit tilavan huvilan tunnelmasta järven rannalla, ruoanvalmistuksesta ja saunomisesta. Nukut levollisesti hiljaisessa ympäristössä. Kudot kangaspuilla valmiiksi laitettuun loimeen oman uniikin räsymaton, joka on aito suomalainen perinnetekstiili. Kudot juuri sen verran, mikä on sinulle sopivaa. Kudonta tapahtuu Loikansaaren päätilalla, jonne matkaa huviloilta reilu kilometri.

Räsymatto - perinnetekstiili

Räsymatto on aito, kun se on kudottu vanhoista jo yhden elämän nähneistä tekstiileistä. Siksi jokaiselle matolle syntyy sielukkuus ja tarina. Mattoihin liittyy paljon tunnetta ja muistoja. Räsymaton kutominen tuottaa tekijälleen hyvää mieltä ja sitä on mukava tehdä myös ns. parityöskentelynä.

Vinkki

Voit leikata jo ennen lomaa omia vanhoja tekstiilejä n. 1,5-3 cm suikaleiksi (paksuhkot kankaat n. 1,5cm ja ohuemmat n. 3 cm). Vanhat liinavaatteet ja verhot ovat erinomaista materiaalia. Voit myös halutessasi ostaa kuteita paikan päältä. Kudetta kuluu n. 2 kg/m2. Työskentely ei vaadi aiempaa kokemusta kudonnasta ja se on helppo oppia.

”Kun talvella sesonkikiireiden jälkeen istun kutomaan kangaspuideni taakse, on kuin siirtyisin toiseen todellisuuteen. Silloin kaikki muu jää taka-alalle ja keskityn vain väreihin, raitoihin ja niiden rytmityksiin. Mieli rentoutuu ja ajankulku unohtuu puiden tuttua kolketta kuunnellessa. Kuin salaa siinä tehdessäni uusia oivalluksia tulee mieleeni ja saatanpa jonkin runonkin kirjoittaa. Tämän saman hyvänolon haluan tarjota myös asiakkailleni”: Pirjo Hämäläinen Loikansaaren emäntä

Hinta:

620 e/ 5 yötä, kun tulet yksin (majoitus yksin rantahuvilalla)
395 €/ henkilö/ 5 yötä, kun tulet kaksin (käytössä yhdet kangaspuut, mahd. parityöskentelyyn)
445 €/henkilö/ 5 yötä, kun tulet kaksin ja molemmilla käytössä omat kangaspuut

Kysy tarjous, jos haluaisitte tulla kudontaretriittiin jollain muulla kokoonpanolla.

Kudontalomia varattavissa lokakuusta huhtikuuhun. Kutoa voi päivittäin klo 9–17 välisenä aikana. Tarkemmat ajat sovitaan paikan päällä. Hintaan sisältyy: majoitus rantahuvilalla, liinavaatteet, loimet kudontavalmiissa puissa ja kudonnan alkuohjausta ja -suunnittelua.

Varaukset: lomamokit@loikansaari.fi / +358 44 0640116 / Pirjo Hämäläinen www.loikansaari.fi

Loikansaaren lomamökit  /  Loikansaarentie 430  /  Pirjo ja Antti Hämäläinen  /  58810 SAVONLINNA  /  Puh. 0440 640 116  /  lomamokit@loikansaari.fi