Sijaintisi: Käsityömatkailu

Tervetuloa käsityömatkalle Savonlinnaan

Koe ihanat putiikit ja pajat… paikalliset käsityöläiset tarinoineen… kauniit puutalot ja ympäristöt… lämminhenkiset matkamuistot… onnistumisen ilo…rentoutuminen…

Me täällä Savonlinnassa olemme iloisia siitä, että paikallisen käsityökulttuurin keinoin voimme tarjota matkalaisille ainutlaatuisia elämyksiä. Käsityöläiset täällä ahertavat pajoissaan päivittäin, estetiikan, tarinallisuuden ja aitojen asioiden äärellä ammentaen useimmiten inspiraation työskentelyynsä upeasta järviluonnostamme ja perinteestämme. Nyt sinulla on tilaisuus kokea näitä samoja asioita käsityölomalla Savonlinnassa. Kutsumme sinut tutustumaan uniikkeihin tuotteisiin ja ympäristöihin, erilaisiin käsityötekniikoihin ja -materiaaleihin, osallistumaan rentouttavaan loma tekemiseen ja mieleenpainuviin kohtaamisiin paikallisten käsityömuotoilijoiden kanssa.

Ammattikäsityöläisten verkosto Craft & Design Savonlinnan käyntikohteita ovat mm. Heltimoisen talo lähellä Olavinlinnaa, Taito Shop Puistokadulla ja Savonlinnan Seppä Teppo Nousiaisen paja-myymälä Pihlajalahdella. Loikansaaren emännän Design Shop Kuviokamari palvelee Heltimoisen talossa.

Loikansaaren mökkilomalla voi rentoutua luonnonläheisyydestä ja käsillä tekemisestä. Kudontaretriitti-tuotteemme kutsuu lepäämään maalle kangaspuilla kudonnan pariin. Maaseudun naiset ovat kautta aikojen olleet käsityöperinteen ylläpitäjiä ja tämä toteutuu Loikansaaressa edelleenkin. Tutustu kudontaretriittiin ja varaa hieman erilainen loma!

Käsityöterveisin,

emäntä pirjo hämäläinen

Pirjo Hämäläinen

Loikansaaren emäntä

Loikansaaren lomamökit  /  Loikansaarentie 430  /  Pirjo ja Antti Hämäläinen  /  58810 SAVONLINNA  /  Puh. 0440 640 116  /  lomamokit@loikansaari.fi