Craft & Design Savonlinna -kierros

Tällä opastetulla kierroksella tutustut paikallisiin käsityöläisiin tuotteineen vieraillen heidän aidoissa viehättävissä työpajoissa ja putiikeissa. Kuule ripaus paikallishistoriaa ja persoonallisia tarinoita tekijöistä ja heidän elämäntavastaan. Näe ihania ympäristöjä ja ihastu pikkukaupungin omaan tunnelmaan ja tuotteisiin. 

*Vierailukohteet, pieni ryhmä 2-15 henkilöä, kesto n. 4 t 30 min

RunoDesign 1.RunoDesign ja Ateljee Kaisa Turtiainen Tutustu tekstiilisuunnittelija Mervi Pesosen ja vaatetussuunnittelija Kaisa Turtiaisen työhuone-myymälöihin, jotka sijaitsevat Savonlinnan vanhassa kaupungissa Heltimoisen talossa Linnankadulla. Talo on 1880- luvulla rakennettu puinen asuintalo ja sen ympäristö kaupungin vanhaa käsityöläisten aluetta. Koe tämä kaunis valtakunnallisesti merkittävä Kyrönsalmen kulttuurimaisema Olavinlinnan läheisyydessä. 
RunoDesign
Korumo

2. Korumo on muotoilija Jonna Kärkkäisen korupaja, joka palvelee arvostetussa kauppiaiden Miljoonatalossa. Tässä ihanassa kellaripuodissa kauppaa käydään tiskin takaa vanhanajan hengessä. Voit valita Jonnan korumallistosta mieleisesi tai teettää kokonaan uniikin korun.

Alati Jewellery 3. Alati Jewelry on kultaseppä Kati Torniaisen paja-myymälä vanhalla rautatieasemalla. Katin muotoilussa välkehtii Saimaan aallot ja aidot materiaalit. Vanhan aseman miljöö huokuu muistoja jo vuodelta 1912, jolloin ensimmäiset oopperavieraat saapuivat seppelein koristetulle asemalle.
Loikansaaren kartano

4. Loikansaari Pirjo ja Antti Hämäläisen maalaisidylli Loikansaaressa on perinteikäs matkailuyritys ja arvokas perinneympäristö. Kuule tarinoita Pirjon kodintekstiilien taustoilta ja aateliskartanon ajoilta. Nauti kahvihetkestä isäntäparin kotona vanhan tuvan tunnelmassa. 

Savonlinnan Seppä

5. Savonlinnan Seppä Teppo Nousiainen Kipinät lentää, kun sepän vasara osuu kuumaan rautaan. Ihastu sepän työnäytökseen hänen kodin pihapiirin uniikissa, itse rakennetussa paja-myymälässä. Katsele ainutlaatuisa taontatuotteita ja sisustuselementtejä, jollaisia et muualla tapaa. 

*Vierailukohteet, iso ryhmä 16-60 hlö, kesto n. 4 t 30 min.

Isolle ryhmälle (yli 15 kenk.) Korumo ja Alati vaihtuvat Taito Shopiksi, muut kohteet samat.

2-3. Taito Shop on osa valtakunnallista Taito Group’ia ja esteetikon elämyspaikka. Tarjolla runsas valikoima suomalaisen esinekulttuurin, sisustamisen ja pukeutumisen tuotteita, jotka ovat syntyneet taitavien käsien, vuosien mittaisen työn ja oivallusten kautta. Hurmaava puutalo täynnä tunnelmaa ja taitoa.

Ryhmäkoko Hinta (kuljetuksella) Hinta (ilman kuljetusta)
10 - 19 henkilöä 110 € / hlö 85 € / hlö
20 - 29 henkilöä 79 € / hlö 65 € / hlö
30 - 60 henkilöä 69 € / hlö 55 € / hlö
Ryhmäkoko alle 10 henkilöä 1100 € / ryhmä 850 € / ryhmä

Hinta sisältää opastuksen (suomi/englanti), kahvitarjoilun, sepän työnäytöksen ja käsityöläisten tapaamiset. Lähtö pienelle ryhmälle Linnankatu 10 edestä tai isolle ryhmälle Puistokatu 7 Taito Shopin edestä. Hinnat sis. alv 24 %.

Loikansaaren lomamökit
Loikansaarentie 430
Pirjo ja Antti Hämäläinen
58810
SAVONLINNA
0440 640 116
lomamokit@loikansaari.fi