Craft & Design Savonlinna -kierros

Tällä opastetulla kierroksella tutustut Itäsuomalaiseen käsityömuotoiluun. Tapaat paikallisia käsityöläisiä ja vierailet heidän aidoissa viehättävissä työpajoissa ja putiikeissa. Kuule ripaus paikallishistoriaa ja persoonallisia tarinoita tekijöistä ja heidän elämäntavastaan. Näe ihania ympäristöjä ja ihastu pikkukaupungin omaan tunnelmaan ja tuotteisiin.

*Vierailukohteet, pieni ryhmä 2-15 henkilöä, kesto n. 4 t

RunoDesign 1. RunoDesign Tutustu tekstiilisuunnittelija Mervi Pesosen työpajaan ja myymälään, jotka sijaitsevat Savonlinnan kauniissa matkustajasatamassa. Pääset kokemaan kangaspuiden kolketta ja näkemään kuinka RunoDesignin persoonalliset kuosit, laukut ja sisustustuotteet syntyvät. Tiesitkö, että Mervi on kankuri jo neljännessä polvessa?
Huru Craft Shop ja työpajat 2. Huru Craft Shop ja työpajat  Vieraile neljän käsityöläisen yrityksessä hurmaavalla vanhalla rautatieasemalla. Tutustu Kati Torniaisen kultasepänpajan ihaniin koruihin by Alati Jewelry, Sini Hulkkosen valloittaviin nahkalaukkuihin ja kenkiin by Sulokas ja Kirsi Laitisen hauskoihin lastenvaatteisiin by Aa.Ve.Puttiikki. Uusimpana ryhmään on liittynyt Kati Kero. Hänen Sisustus Polku- yritys auttaa maalaus- ja tapetointitöissä, sekä uudistaa kierrätyshuonekaluja. Koe vanhan aseman odotussalin ihana uusi elämä!
Loikansaaren kartano 3. Loikansaaren kartano Hengähdä hetki Pirjo ja Antti Hämäläisen maalaisidyllissä Loikansaaressa, joka on  perinteikäs matkailuyritys ja todella vanha asuinpaikka. Kuule tarinoita Pirjon kodintekstiilien taustoilta ja ihastu villiturkis-sisustustuotteisiin kartanon putiikissa. Nauti kahvihetkestä isäntäparin kotona vanhan tuvan tunnelmassa. Tämä on ainutlaatuista käsityömatkailua Saimaan saaristomiljöössä.
Savonlinnan Seppä 4. Savonlinnan Seppä Teppo Nousiainen Kipinät lentää, kun sepän vasara osuu kuumaan rautaan. Ihastu sepän työnäytökseen hänen kodin pihapiirin uniikissa, itse rakennetussa paja-myymälässä. Katsele ainutlaatuisa taontatuotteita ja sisustuselementtejä, jollaisia et muualla tapaa. Tepolla on takataskussa monta tarinaa kerrottavaksi. Minkähän niistä teidän ryhmänne kuuleekaan?

*Vierailukohteet, iso ryhmä 16-60 hlö, kesto n. 4 t 30 min.

Isolle ryhmälle (yli 15 kenk.) RunoDesign muuttuu Taito Shopiksi, muut kohteet samat.

1. Taito Shop on osa valtakunnallista Taito Grpoup’ia ja esteetikon elämyspaikka. Tarjolla runsas valikoima suomalaisen esinekulttuurin, sisustamisen ja pukeutumisen tuotteita, jotka ovat syntyneet taitavien käsien, vuosien mittaisen työn ja oivallusten kautta. Näyttelyissä ja tapahtumissa käsillä tekeminen hurmaa monimuotoisuudellaan. Lisäksi  Taito Shopin tytöt kietoo kaupungin kauneimmat lahjapaketit.

Ryhmäkoko Hinta (kuljetuksella) Hinta (ilman kuljetusta)
alle 10 henkilöä 1100 € / ryhmä 850 € / ryhmä
10 - 19 henkilöä 110 € / hlö 85 € / hlö
20 - 20 henkilöä 79 € / hlö 65 € / hlö
20 - 60 henkilöä 69 € / hlö 55 € / hlö

Hinta sisältää opastuksen, kahvitarjoilun, sepän työnäytöksen ja käsityöläisten tapaamiset. Lähtö pienelle ryhmälle Satamakatu 11, RunoDesign’in edestä tai isolle ryhmälle Satamakatu 7, Taito Shopin edestä.

Loikansaaren lomamökit
Loikansaarentie 430
Pirjo ja Antti Hämäläinen
58810
SAVONLINNA
0440 640 116
lomamokit@loikansaari.fi