Craft & Design Savonlinna -kierros

Tällä opastetulla kierroksella tutustut paikallisiin käsityöläisiin tuotteineen vieraillen heidän aidoissa viehättävissä työpajoissa ja putiikeissa. Kuule ripaus paikallishistoriaa ja persoonallisia tarinoita tekijöistä ja heidän elämäntavastaan. Näe ihania ympäristöjä ja ihastu pikkukaupungin omaan tunnelmaan ja tuotteisiin. 

*Vierailukohteet, pieni ryhmä 2-15 henkilöä, kesto n. 4 t 

RunoDesign

1. Heltimoisen talo, Craft & Design Shops Tutustu neljän paikallisen käsityömuotoilijan tuotantoon viehättävässä Heltimoisen talossa, joka sijaitsee Savonlinnan vanhassa kaupungissa Linnankadulla. Talo on 1880- luvulla rakennettu puinen asuintalo ja sen ympäristö kaupungin vanhaa käsityöläisten aluetta. Talo kätkee sisäänsä neljä hurmaavaa pientä työhuone/myymälää, jossa jokaisessa on oma erityinen tunnelmansa. RunoDesign'in Mervi Pesonen valmistaa persoonallisia laukkuja ja sisustustekstiilejä. Design Shop Kuviokamarin Pirjo Hämäläinen tuottaa sielukkaista sisustamisen ja pukeutumisen tuotteita. Alati Jewelry'n Kati Torniainen valmistaa kultasepän tuotteita etenkin sormuksia. Ateljee Kaisa Turtiaisen värikkäästä mekkopuodista löytyy iloisia vaatteita ja asusteita.

Koe tämä kaunis valtakunnallisesti merkittävä Kyrönsalmen kulttuurimaisema Olavinlinnan läheisyydessä. 

RunoDesign  2. Taito Shop on osa valtakunnallista Taito Group’ia ja esteetikon elämyspaikka. Tarjolla runsas valikoima suomalaisen esinekulttuurin, sisustamisen ja pukeutumisen tuotteita, jotka ovat syntyneet taitavien käsien, vuosien mittaisen työn ja oivallusten kautta. Hurmaava puutalo täynnä tunnelmaa ja taitoa.
Savonlinnan Seppä

3. Savonlinnan Seppä Teppo Nousiainen Kipinät lentää, kun sepän vasara osuu kuumaan rautaan. Ihastu sepän työnäytökseen hänen kodin pihapiirin uniikissa, itse rakennetussa paja-myymälässä. Katsele ainutlaatuisa taontatuotteita ja sisustuselementtejä, jollaisia et muualla tapaa. 

*Vierailukohteet, iso ryhmä 16-60 hlö, kesto n. 4 t 30 min.

Isolle ryhmälle (yli 15 kenk.) 

Ryhmäkoko Hinta (kuljetuksella) Hinta (ilman kuljetusta)
10 - 19 henkilöä 110 € / hlö 85 € / hlö
20 - 29 henkilöä 79 € / hlö 65 € / hlö
30 - 60 henkilöä 69 € / hlö 55 € / hlö
Ryhmäkoko alle 10 henkilöä 1100 € / ryhmä 850 € / ryhmä

Hinta sisältää opastuksen (suomi/englanti), kahvitarjoilun, sepän työnäytöksen ja käsityöläisten tapaamiset. Lähtö kierrokselle Linnankatu 10 edestä.  Hinnat sis. alv 24 %.

Loikansaaren lomamökit
Loikansaarentie 430
Pirjo ja Antti Hämäläinen
58810
SAVONLINNA
0440 640 116
lomamokit@loikansaari.fi