Tervetuloa käsityömatkalle Savonlinnaan

Koe ihanat putiikit ja pajat… paikalliset käsityöläiset tarinoineen… kauniit puutalot ja ympäristöt… lämminhenkiset matkamuistot… onnistumisen ilo…rentoutuminen…

Me täällä Savonlinnassa olemme iloisia siitä, että paikallisen käsityökulttuurin keinoin voimme tarjota matkalaisille ainutlaatuisia elämyksiä. Käsityöläiset täällä ahertavat pajoissaan päivittäin, estetiikan, tarinallisuuden ja aitojen asioiden äärellä ammentaen useimmiten inspiraation työskentelyynsä upeasta järviluonnostamme ja perinteestämme. Nyt sinulla on tilaisuus kokea näitä samoja asioita käsityölomalla Savonlinnassa. Kutsumme sinut tutustumaan uniikkeihin tuotteisiin ja ympäristöihin, erilaisiin käsityötekniikoihin ja -materiaaleihin, osallistumaan rentouttavaan loma tekemiseen ja mieleenpainuviin kohtaamisiin paikallisten käsityömuotoilijoiden kanssa.

Loikansaari kuuluu ammattikäsityöläisten verkosto Craft & Design Savonlinnaan, joka muodostuu ainutlaatuisista pienistä käsityömatkailukohteista mm. Taito Shop keskustassa, Savonlinnan Seppä Teppo Nousiainen Pihlajaniemellä, HuruShop Wanhalla Rautatieasemalla, RunoDesign satamassa ja monista muista käsityöläisten yrityksistä. Ryhmämatkailijoille tarjoamme opastetun kierrostuotteen, mutta aivan hyvin tutustut myös omatoimisesti verkoston ihastuttaviin kohteisiin. Nouda vastaanotostamme Käsityökartta ja lähde design-kierrokselle. Katso Craft & Design Savonlinna -verkoston tarjontaa.

Loikansaaren mökkilomalla ammennetaan hyvää oloa luonnonläheisyydestä ja käsillä tekemisestä. Pienille ryhmille on tarjolla Hopeakoru-käsityölomia ja Kudontaretriitti-tuotteemme kutsuu lepäämään maalle kangaspuilla kudonnan pariin. Päätilan Kartanon putiikki tarjoaa maaseutuhenkisiä matkamuistoja ja tutustuttaa suomalaiseen räsymatonkudontatekniikkaan. Maaseudun naiset ovat kautta aikojen olleet käsityöperinteen ylläpitäjiä ja tämä toteutuu Loikansaaressa edelleenkin. Tutustu käsityömatkailutuotteisiimme ja varaa hieman erilainen loma!

Käsityöterveisin,

emäntä pirjo hämäläinen

Pirjo Hämäläinen

Loikansaaren emäntä

Loikansaaren lomamökit
Loikansaarentie 430
Pirjo ja Antti Hämäläinen
58810
SAVONLINNA
0440 640 116
lomamokit@loikansaari.fi